Kniha

Stránky: E-learningový portál LF UK v Plzni
Kurz: E-learning na LF
Kniha: Kniha
Vytiskl(a): Nepřihlášený host
Datum: sobota, 18. května 2024, 11.28

Popis

Tento modul umožňuje vytvořit vícestránkový studijní materiál s obsahem děleným na kapitoly a podkapitoly. Knihy mohou kromě textu obsahovat obrázky a další multimediální soubory.

1. Co je to Moodle

Moodle je LMS (Learning Management System) a je určený pro správu a vytváření elektronických vzdělávacích kurzů. Na rozdíl od portálu Mefanet slouží Moodle pro vytváření ucelených elektronických kurzů s větším množstvím studijních materiálů a dalších činností. Díky použité technologii je možné přistupovat do takto vytvořených kurzů pomocí běžného webového prohlížeče a nevyžaduje žádné dodatečné instalace na klientském PC. Pro pohodlný přístup z mobilních zařízení je k dispozici aplikace Moodle Mobile.

LMS Moodle umožňuje vytvářet elektronické kurzy, plnit jejich obsah (přidávat studijní materiály), zadávat úkoly a testy, komunikovat se studenty. Můžete také sledovat výsledky i nejčastější chyby svých studentů. Díky online dostupnosti mohou s Vaším kurzem pracovat kdykoliv se jim to hodí. Zároveň ale můžete Moodle využívat přímo ve výuce, např. k testování studentů. Výukové materiály můžete vytvářet offline bez připojení k Internetu např. v oblíbeném textovém procesoru MS Word apod. a později je do LMS Moodle nahrát. Takto lze vytvářet např. texty, prezentace, animace, a testové úlohy.

Moodle nabízí pokročilé možnosti pro export a import částí kurzu. Můžete např. importovat části kurzů mezi sebou od celých témat až po jednotlivé moduly.

2. Přihlášení do LMS Moodle

Přihlášení do LMS Moodle provedete klepnutím na odkaz „Přihlásit“ v pravém horním rohu. Pro přihlášení použijte svůj CAS účet.

login

3. Založení nového kurzu

Pokud budete chtít založit nový elektronický kurz, napište prosím požadavek na dvorak@dante.lfp.cuni.cz nebo mika@dante.lfp.cuni.cz a uveďte následujícím etadata:

  1. Název kurzu - max. 65 znaků
  2. Popis kurzu - v rozsahu cca 300 znaků, jde o stručnou charakteristiku e-kurzu: pro koho je určen, jaké materiály jsou v kurzu dostupné atd.
  3. Učitele kurzu - jméno, příjmení a e-mail učitele/učitelů

O založení kurzu Vás budeme e-mailem informovat a probereme další případné individuální požadavky a konfiguraci e-kurzu.