2. Studijní materiály

Obsahový rámec kurzu je definován formou výsledků učení (podrobnosti o metodice tvorby výsledků učení najdete zde).

Textové materiály

Mohou být součástí studijního materiálu, jako jsou popisek, soubor, stránka, nebo přednáška. Text bude strukturovaně rozdělen do kapitol s nadpisy formátovanými hierarchicky pomocí nadpisů. Je vhodné text doplnit obrázky, popř. videi (viz dále).

Rozsah 5 normostran orientačně odpovídá 1 e-hodině.

Obrázky, schémata

Součástí e-kurzů mohou být i obrazové materiály, tabulky a schémata. Ty budou dodány samostatně v základních bitmapových i vektorových formátech (včetně formátů sady MS Office). Ve výukových materiálech použitých pouze pro výuku (v případě elektronického kurzu se tím myslí kurz dostupný studentům pouze po přihlášení) je možné použít jakýkoliv zdroj (tedy i licencované texty, obrázky a multimédia).

Kontrolní testové otázky

Součástí elektronického kurzu musí být kontrolní test, týkajících se obsahu kurzu.

Rozsah závisí na typu použitých otázek, celkově by student měl strávit testováním minimálně 1 hodinu. Preferovány jsou otázky typu SBA ev. EMQ (10 otázek = 1 e-hodina, podrobnosti o SBA a EMQ otázkách najdete zde), přijatelné jsou i jiné typy otázek (30 otázek MCQ se 4 odpověďmi = 1 e-hodina).

Videomateriál

Součástí kurzu může být také komentované video nebo záznam prezentace. Orientačně odpovídá 1 hodina videa 3 hodinám studia.

Zastoupení jednotlivých studijních materiálů a případné použití dalších studijních materiálů je určeno smyslem kurzu a jeho integrací do další (prezenční) výuky. Preferovány jsou materiály, které studenta aktivně zapojí: testy, úkoly. Ty tvoří minimálně 20 % délky kurzu (2,6 e-hodiny). Preferována je kombinace různých studijních materiálů, žádný ze studijních materiálů by neměl pokrývat více než 50 % délky kurzu (7,5 e-hodiny). Výjimky jsou v odůvodněných případech možné.